Objednajte do 12:00 hodín pre odoslanie ešte dnes - 12.7.2025
NOVINKA 2025 | Guatemala, oblasť El Rincón | 100 % Arabica Single Origin | sladká káva so strednou kyslosťou | s chuťou po kakaových bôboch a malinovom džeme | stredný stupeň praženia | balenie kávy 250 g | ČERSTVÉ PRAŽENÉ KÁVOVÉ ZRNÁ – NAŠA VÝROBA – LaPrazirna
Dostupnosť: SKLADOM
14 €
Bez DPH: 11,76 €
LaPrazirna GUATEMALA je výberovou kávou Arabica Single Origin. Ide o sladkú kávu so strednou kyslosťou, ktorá si vás podmaní chuťovým profilom pripomínajúcim kúsky kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom. Ide o exkluzívnu kávu, ktorá predstavuje to najlepšie z Guatemaly. Táto káva je vhodná predovšetkým na prípravu espressa, ale vychutnať si ju môžete i vo výraznejších mliečnych špecialitách.
Vlastnosti:
Guatemala, oblasť El Rincón, nadmorská výška 1.550 – 1.700 m n. m.
sladká káva s chuťou kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom
vhodná predovšetkým na prípravu espressa
stupeň praženia: 3/5
kyslosť: 3/5
balenie kávy: 250 g
K dispozícii je tiež LaPrazirna GUATEMALA 1 kg za výhodnejšiu cenu.
Napriek tomu, že kávu priviezli jezuitskí kňazi z Karibiku do Guatemaly už v polovici 18. storočia, počas sto rokov slúžila prevažne ako okrasná rastlina a záhradná plodina. Až v 50. rokoch 19. storočia začala jej komerčná produkcia, ktorá spustila širšie obchodovanie. Vulkanická pôda a rôzne mikroklímy sa ukázali ako ideálne podmienky pre pestovanie kávy v Guatemale. Behom jedinej generácie sa káva stala najdôležitejšou plodinou krajiny. V roku 1860 Guatemala vyviezla 140 000 libier kávy, a len o 25 rokov neskôr už exportovala viac ako 40 miliónov libier. Významnú úlohu v rozvoji pestovania a spracovania kávy hrali nemeckí prisťahovalci, ktorí boli autormi mnohých vynálezov a inovácií v oblasti mletia kávy. Až do prvej svetovej vojny smerovala väčšina guatemalskej kávy na export do Nemecka, potom sa hlavným odberateľom stali Spojené štáty.
Metódy pestovania kávy sú v Guatemale podobné ako v iných krajinách regiónu, ale Guatemala má oproti svojim susedom výhodu v hojnom množstve vody, vo vulkanickej pôde a veľmi odlišných mikroklímach.
arabica 2 druhy (60 %), robusta 3 druhy (40 %) | čerstvá pražená káva z lokálnej pražiarne | vhodná pre prípravu silného espressa aj chuťovo výrazných mliečnych…
arabica 4 druhy (80 %), robusta 2 druhy (20 %) | čerstvá pražená káva z lokálnej pražiarne | vhodná pre prípravu espressa aj mliečnych špecialít | balenie kávy 250…
NOVINKA 2024 | káva na mieru | 250 g kávy dle výberu | ČERSTVÉ PRAŽENÉ KÁVOVÉ ZRNÁ – NAŠA VÝROBA – LaPrazirna
Brazília/India | 60 % Arabica, 40 % Robusta | káva vyznačujúca sa zemitými tónmi a chuťou horkej čokolády | ideálna na prípravu čiernej kávy typu espresso, café…
Brazília/India | 80 % Arabica, 20 % Robusta | vyvážená zmes káv Arabica a Robusta | vhodná na prípravu espressa i mliečnych špecialít | balenie kávy 250 g | ČERSTVÉ…
Brazília, oblasť Mogiana | 100 % Arabica | jemné a sladké tóny s chuťou orieškov | ovocná chuť vhodná na prípravu espressa i mliečnych špecialít | balenie kávy 250…