NEPRERUŠENO! Všetky objednávky okamžite expedujeme!

Produkty z oficiálnej
distribúcie

HOTLINE 8 - 18 hod.
0948 325 037

LaPrazirna GUATEMALA 1 kg

Objednajte do 12:00 hodín pre odoslanie ešte dnes - 23.3.2025

NOVINKA 2025 | Guatemala, oblast El Rincón | 100 % Arabica Single Origin | sladká káva se střední kyselostí | s chutí po kakaových bobech a malinovém džemu | střední stupeň pražení | balení kávy 1 kg | ČERSTVÁ PRAŽENÁ KÁVOVÁ ZRNA – NAŠE VÝROBA – LaPrazirna

Viac o produkte >

Dostupnosť: SKLADOM

31,8 €

Bez DPH: 26,72 €

  • Obj. kód: 75649
  • Výrobca: LaPrazirna
  • Záruka: 24 mesiacov na ICO 12
  • DOPRAVA ZDARMA Doprava zdarma
    pri objednávke nad 400 €
  • Autorizovaný predajca Autorizovaný predajca
    súčasť siete obchodov specSHOP.sk
  • Overené zákazníkmi Overené zákazníkmi
  • ODBORNÉ PORADENSTVO Odborné poradenstvo
    na telefónnom čísle 0948 325 037

LaPrazirna GUATEMALA 1 kg

LaPrazirna GUATEMALA je výberovou kávou Arabica Single Origin. Ide o sladkú kávu so strednou kyslosťou, ktorá si vás podmaní chuťovým profilom pripomínajúcim kúsky kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom. Ide o exkluzívnu kávu, ktorá predstavuje to najlepšie z Guatemaly. Táto káva je vhodná predovšetkým na prípravu espressa, ale vychutnať si ju môžete i vo výraznejších mliečnych špecialitách.

Guatemala  Guatemala

 

Vlastnosti:

Guatemala, oblasť El Rincón, nadmorská výška 1.550 – 1.700 m n. m.
sladká káva s chuťou kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom
vhodná predovšetkým na prípravu espressa
stupeň praženia: 3/5
kyslosť: 3/5
balenie kávy: 250 g

 

K dispozícii je tiež LaPrazirna GUATEMALA 250 g.

 

Napriek tomu, že kávu priviezli jezuitskí kňazi z Karibiku do Guatemaly už v polovici 18. storočia, počas sto rokov slúžila prevažne ako okrasná rastlina a záhradná plodina. Až v 50. rokoch 19. storočia začala jej komerčná produkcia, ktorá spustila širšie obchodovanie. Vulkanická pôda a rôzne mikroklímy sa ukázali ako ideálne podmienky pre pestovanie kávy v Guatemale. Behom jedinej generácie sa káva stala najdôležitejšou plodinou krajiny. V roku 1860 Guatemala vyviezla 140 000 libier kávy, a len o 25 rokov neskôr už exportovala viac ako 40 miliónov libier. Významnú úlohu v rozvoji pestovania a spracovania kávy hrali nemeckí prisťahovalci, ktorí boli autormi mnohých vynálezov a inovácií v oblasti mletia kávy. Až do prvej svetovej vojny smerovala väčšina guatemalskej kávy na export do Nemecka, potom sa hlavným odberateľom stali Spojené štáty.

Metódy pestovania kávy sú v Guatemale podobné ako v iných krajinách regiónu, ale Guatemala má oproti svojim susedom výhodu v hojnom množstve vody, vo vulkanickej pôde a veľmi odlišných mikroklímach.

LaPrazirna