Mliečna pena a kávovo-mliečne špeciality sú základnou súčasťou dnešnej kávovej kultúry. Pri všetkých modeloch kávovarov NIVONA môžete vytvoriť nadýchané a chutné mliečne nápoje. Ich tajomstvo spočíva nielen vo zvolenom type kávy, ale i v mlieku a zvolenom spôsobe prípravy.
Milovníci a znalci mliečnych špecialít však ocenia funkciu Cappuccino Connaisseur, vďaka ktorej si pripravíte cappuccino presne podľa Vášho vkusu a preferencií:
Všetky kávovo-mliečne nápoje tak získavajú zelenú.
Touto funkciou disponuje modelový rad 8 (NIVONA NICR 841, NIVONA NICR 842, NIVONA NICR 859), modelový rad 9 (NIVONA NICR 960, NIVONA NICR 970) a modelový rad 10 (NIVONA NICR 1030).
A ako vlastne mliečna pena vzniká? Skladá sa z mnohých malých vzduchových bublín, ktoré sa držia na bielkovinových molekulách mlieka. Prostredníctvom horúcej pary sa objaví mriežka vzduchu, bielkovín, tukov a cukru. Platí jednoduché pravidlo, že čím je jemnejšia mriežka, tým jemnejšia je i mliečna pena. Pridaním tepla a vzduchu do mlieka sa laktóza čiastočne premení na jednoduchý cukor, a preto výsledná mliečna pena chutí ľahko sladkasto.
Na výrobu kvalitnej mliečnej peny odporúčame používať čerstvé plnotučné mlieko, ktoré je ochladené na cca 8 °C. Na správne skladovanie mlieka myslí NIVONA tiež, a tak si kávovar môžete doplniť o dizajnové NIVONA príslušenstvo – nádobu na mlieko, nerezovú termosku alebo mini chladničku.